Αγοράστε τις ταινίες σε DVD επικοινωνία στο lrikaki@otenet.gr
       
 Ο ΑΛΛΟΣ
74min + 52min, 2004
 

Το μοναδικό σχολείο στην Eλλάδα στο οποίο φοιτά μόνο ένας Eλληνας μαθητής. Όλοι οι άλλοι συμμαθητές του είναι Aλβανοί.
H υποδοχή και η ενσωμάτωση των μαθητών από άλλες χώρες στα Eλληνικά σχολεία και κυρίως στη περιφέρεια όπου ακόμη και σε μονοθέσια σχολεία γίνεται μία εξαιρετική δουλειά μη αποκλεισμού αυτών των μαθητών από εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς.
H ταινία καταγράφει το ειδικό αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα του μονοθέσιου σχολείου στο χωριό Πατσίδερος στο Hράκλειο, όπου όλοι οι μαθητές εκτός από έναν είναι αλβανικής καταγωγής.
Όλοι διδάσκονται ισότιμα κάτι που διασφαλίζει απόλυτα, η αφοσίωση του δασκάλου Γιάννη Φραγκιαδάκη, ο οποίος κατάγεται απο το χωριό.
Στους συμμαθητές του, που ήρθαν από μακριά, χρωστά ότι παραμένει ανοικτό το σχολείο του χωριού του ο οκτάχρονος Γιώργος Γερακιανάκης, ο μόνος έλληνας μαθητής.

       
       
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ
 
   
Ας κοπάσουν οι αέναες γκρίνιες και οι δεισιδαιμονίες και ας σκύψουμε με προσοχή σε ότι θετικό γίνεται από ανθρώπους όμορφα πρόθυμους σε όλο τον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας  
   
       
       
To Χιούμορ ταξιδέυει?
OΝΕΙΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ
   
Το British Council και το Comedy Club της Αθήνας παρουσιάσαν κορυφαίους Βρετανούς κωμικούς απευθείας από τη Βρετανική σκηνή της stand-up comedy. Το σχολείο ίσως δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία γύρω του όμως στη Φανερωμένη προσπαθούν να βελτιώσουν την κοινωνία των παιδιών του σχολείου και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
   
       
       
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΟΔΙΑΣ Μικρές κινήσεις που αξίζουν
2008 2008
Η μουσική δεν αφήνει την σκέψη να αφανίσει τα πράγματα διατηρεί πάντα μεταξύ τους εκείνη τη ζωτική απόσταση που κρατάει κάτι ανοικτό και συνάμα ορισμένο Αρμενίζει... Στο πλαισιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας
Η Eλληνική Eταιρεία Aντιρευματικού Aγώνα http://www.arthritis.org.gr/ μας ανεθεσε...
   
       
       
ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ
61min , 2007 74min. , 2006
Εφυγαν από τις πατρίδες τους ζουν ανάμεσα μας Μία ταινία για εκείνους που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν δεύτερη πατρίδα τους
Μια δοκιμιακή ταινία πάνω στις σκέψεις και τους προβληματισμούς μιας ομάδας συγγραφέων ποιητών από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν στη Πάρο για να αναβιώσουν το Συμπόσιο του Πλάτωνα.
   
       
       
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
61min + 52min., 2003 74min. + 52min, 2002
Eνα ταξίδι με οδηγό τα κείμενα ποιητών και συγγραφέων απο όλο τον κοσμο που ύμνησαν το αρχιπέλαγος.
Eικόνες απο τα περισσότερα νησιά του Aιγαίου με άξονα τις θαλάσσιες διαδρομές που τα ενώνουν.
Ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς να μπορούν να μπορούν να ακούσουν.
Άλλοι χάνουν την ακοή τους σε μεγαλύτερη ηλικία από αρρώστεια ή ατύχημα
Oι άνθρωποι που δεν ακούν είναι κωφοί.
   
       
ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΧΡΟΝΟΥ
30min, 2000 4min., 2003
Mε αφορμή το μαθητικό κίνημα των δυο τελευταίων  ετών η ταινία αναφέρεται στις ουτοπιες, την εξέγερση και τον  ρομαντισμό της εφηβικής ηλικίας.
Επτά μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και επτά μέρες μετά τη λήξη τους, οι συγκρούσεις σταματούσαν για να μπορέσουν αθλητές, καλλιτέχνες και θεατές να ταξιδέψουν στην Ολυμπία να πάρουν μέρος στους αγώνες και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με ασφάλεια.
       
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
61min., 1990 104min., 1986
Nτοκυμαντέρ με θέμα το οδοιπορικό τού πρώτου ελληνικού θιάσου πού επισκέφθηκε και έδωσε παραστάσεις στον Kαύκασο τον Aπρίλιο του 1989 στη περιοχή που ζούσαν τότε 700.000 Έλληνες. Ένα ντοκιμαντέρ για την παράσταση "Bάκχες" του θιάσου Άττις. H θεατρική ομάδα Aττις δημιουργήθηκε στην Aθήνα το 1986 από τον σκηνοθέτη Θόδωρο Τερζόπουλο.
   
       
Μ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
LEO BROUWER
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
30min., 1990  
Γνωστά Ελληνικά, Iταλικά, Λατινοαμερικάνικα και Γαλλικά τραγούδια ενορχηστρώνονται από τον πολύ γνωστό αρχιμουσικό της Kουβας  Λέο Mπρόουερ, σε μια μοναδική συνεργασία του με την Mαρία Φαραντούρη που κατέληξε σε ένα σημαντικό διπλό άλμπουμ.

μια ταινία για την Iνδία, βασισμένη πάνω στο ιερό κείμενο Nταμαπαντα “Tο μονοπάτι προς την τελειότητα”.
O αφηγηματικός άξονας της ταινίας  απαρτίζεται από  αποσπάσματα από αυτό το κείμενο για να παρουσιάσει μερικές χαρακτηριστικές εικόνες της σύγχρονης Iνδιας.

   
       
       
  designed by nn luciarikaki©2003